Yumurta Enfeksiyona Karşı Koruma Sağlar.

Sağlığımız için Yumurtanın anne sütünden sonra besin içeriği bakımından en zengin besin olduğu,herkesçe bilinen bir olgudur. Sağlığımız için İnsanın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içinde bulundurur. Sağlığımız için Yumurta, besinlerde bulunan en zengin proteinlere sahiptir. Sağlığımız için Yumurta insanın vücudunda salgılanamayan ve dışarıdan alınması zorunlu olan proteinleri barındır. Sağlığımız için bunlara elzem amino asitler denir.

****



****

Sindirilebilirliği yüksek olan bu besinde, bulunan tüm besin içeriği vücutta kullanılır ve vücut proteinlerine dönüştürülür. Sağlığımız için Çocukların protein ihtiyacının yarısının hayvansal kaynaklı besinlerden sağlanmasının uygun olduğunu söyleyen uzmanlar, büyüme ve gelişme için çocukların Sağlığımız için Yumurta tüketiminin gerekliliğini vurgulamaktadırlar.

Sağlığımız için bir Sağlığımız için Yumurta 77 kalori, 6 gram protein ve 5 gram sağlıklı yağ ve aynı zamanda hatırı sayılır miktarda D, E, K, B6 vitaminleri, kalsiyum ve çinko içerir. Ayrıca aşağıda anlatacağım gibi sağlık için çok önemli bazı eser maddeler de Sağlığımız için Yumurta da bulunur. Sağlığımız için Yumurta gerçekten ihtiyacımız olan her şeyi az veya çok içeren muhteşem bir gıdadır. Bu rakamlar ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) 4 yaşından büyükler için önerdiği 2000 kalorilik beslenme programı temel alınarak oluşturulmuştur. D vitamini provitamin olarak bulunan bir vitamin olup güneş ışınları ile aktive olan bir yapıya sahiptir.

***



***

Sağlığımız için Yumurtanın bir diğer güzel ve özel özelliği ise içinde C vitamini olmadığı halde C vitaminin emilimini arttırmasıdır.  Sağlığımız için Yumurtanın vitamin içeriğinin yanında, ciddi bir mineral potansiyeli taşıdığı da bilinmektedir. Demir ve çinko ise bu minerallerin başında gelen minerallerdir. Demir kan yapımı için gereklidir. Kan demir içerikli bir yapı olduğu için demir vücudumuz için çok önemli ve gerekli bir mineraldir. Demir eksikliği kansızlığa neden olur. Bunun yanında büyüme ve gelişmeye yardımcı, hastalıklara karşı koruyucu görev görür. Demir eksikliği görülen çocuklarda öğrenme güçlükleri oluşur, C vitaminin zengin olduğu besinlerle tüketildiğinde C vitamininden sağlanan verimi arttırır.

C vitaminin yapısında bulunan demir emilimini arttırır. Sağlığımız için Yumurtadaki çinko ise büyüme, gelişme ve bağışıklık sistemi için önemli bir içeriktir. Vitamin ve mineral açısından zengin oluşuna karşın yağ açısından fakirdir. İçerisinde çok az miktarda yağ bulunur. Sağlığımız için Yumurtada bulunan yağ miktarı 4.5 gram ve bu yağın 1.5 gramı doymuş yağ asitleridir. Kalan kısım doymamış yağ asitlerinden oluşur. “Kolesterol” kelimesini duyduğumuzda genellikle aklımıza “ilaç, kalp krizi, damar tıkanıklığı” gibi olumsuzluklar gelir.

indeks: Enfeksiyon, Bağışıklık, İmmünite, Dizanteri, Çiçek hastalığı, Kuşpalazı, Difteri, Grip, Sarılık, İshal, Kabakulak, Kuduz, Mantar, Şarbon, Tenya, Tifo, Tetanoz, Uyuz, Veba, Zona hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, Kanda enfeksiyon çıkması, bakteri, virüs, mantar, parazit, Yeşil çay, Vişne, kiraz, Sepsis Tedavisi, Zencefil, Zerdeçal, Badem, Bakliyat, Fasulye, Ananas, Ay çekirdeği, Zeytinyağı, Brokoli, Ispanak, Yulaf, Domates, Portakal, Elma, Havuç, Su, Yeşil çay, Pancar, Zerdeçal, Süt, Kivi, Tahin, Salatalık, Kırmızıbiber, Sirke, Avokado, Böğürtlen, Kefir, Kemik, yumurta, Tavuk, Saç, kalori, yağ, omega 3 yağ asidi, omega 6 yağ asidi, kolin, su, kolesterol, protein, A vitamini, D vitamini, E vitamini, riboflavin, B6 vitamini, folat, B12 vitamini, peptit, Meme, fetesün, Kemik Erimesi,  yumurta kabuğu, kapari, kapari turşusu, limon, sarımsak, yumurta kabuğu kürü, Katarak, Lutein, sistein, kalsiyum, magnezyum, demir, folik asit, çinko, Omega 3, LDL kolestrol,

#Enfeksiyon, #Bağışıklık, #İmmünite, #Dizanteri, #Çiçek hastalığı, #Kuşpalazı, #Difteri, #Grip, #Sarılık, #İshal, #Kabakulak, #Kuduz, #Mantar, #Şarbon, #Tenya, #Tifo, #Tetanoz, #Uyuz, #Veba, #Zona, #enfeksiyon, #bakteri, #virüs, #mantar, #parazit, #Yeşil #çay, #Vişne, #kiraz, #Sepsis #Tedavisi, #Zencefil, #Zerdeçal, #Badem, #Bakliyat, #Fasulye, #Ananas, #Ayçekirdeği, #Zeytinyağı, #Brokoli, #Ispanak, #Yulaf, #Domates, #Portakal, #Elma, #Havuç, #Su, #Yeşilçay, #Pancar, #Zerdeçal, #Süt, #Kivi, #Tahin, #Salatalık, #Kırmızıbiber, #Sirke, #Avokado, #Böğürtlen, #Kefir, #Badem, #Bakliyat, #Fasulye, #Ananas, #Ay çekirdeği, #Zeytinyağı, #Brokoli, #Ispanak, #Yulaf, #Domates, #Portakal, #Elma, #Havuç, #Su, #Yeşil çay, #Pancar, #Zerdeçal, #Süt, #Kivi, #Tahin, #Salatalık, #Kırmızıbiber, #Sirke, #Avokado, #Böğürtlen, #Kefir, #Kemik, #yumurta, #Tavuk, #Saç, #kalori, #yağ, #omega3yağasidi, #omega6yağasidi, #kolin, #su, #kolesterol, #protein, #Avitamini, #Dvitamini, #Evitamini, #riboflavin, #B6vitamini, #folat, #B12vitamini, #peptit, #Meme, #fetesün, #Kemik Erimesi, #zencefil, #yumurtakabuğu, #kapari, #kapariturşusu, #limon, #sarımsak, #yumurtakabuğukürü, #Katarak, #Lutein, #sistein, #kalsiyum, #magnezyum, #demir, #folikasit, #çinko, #Omega3, #LDLkolestrol,

Bir yanıt yazın

Paylaş
Paylaş