Zerdeçal Bağışıklığı Artırır.

Zerdeçal Bağışıklığı Artırır.
Etken maddesi kurkumin olan bağışıklığı artıran Zerdeçalın faydaları saymakla bitmez! Köriye tat vermek için müthiş bir bileşen olan zerdeçal, doğuda yüzyıllardır tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. İçindeki kurkumin sayesinde Alzheimer’a yakalanma riskini azaltır, sindirim sistemini düzenler; iltihabi hastalıklara, ciltteki yaralara, diyabete, romatizmaya ve eklem ağrılarına çare olur.

****



****

Kolon, meme, cilt, prostat gibi birçok kanser türüne de şifa olan süper besin bağışıklığı artıran Zerdeçal; antioksidan etkisi içerdiği için yüksek kan basıncını dengeler, karaciğer hastalıklarına iyi gelir. Anti-depresan etkisi olan bağışıklığı artıran Zerdeçal, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmekte de birebirdir! Mideyi içindeki zengin asit oranıyla dengeler. Zerdeçal, genellikle mutfakta kullanımıyla bilinir; ancak güzellik maskelerinde, ipek kumaşlarda, deri boyamada da kullanılır. Bağışıklığı artıran Zerdeçal, zencefilgiller ailesi içerisinde yer alan sarı çiçekleri ve iri yaprakları olan çok yıllık bir otsu bitki türüdür. Hint safranı olarak da adlandırılan bu bitki, Güney Asya temelli olup tüm dünyaya da buradan yayılmıştır.






Zerdeçalın faydaları nelerdir?
Birçok baharat türünde olduğu gibi bağışıklığı artıran Zerdeçal için de uzun yıllardır devam eden bilimsel araştırmalar mevcuttur. Bu araştırmaların çok büyük bir kısmında zerdeçalın sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında fikir birliğine varılmıştır.

Kurkumin nedir?
bağışıklığı artıran Zerdeçalın içerisindeki ana aktif madde olan kurkumin, bu besinin vücuda sağladığı olumlu etkilerin birçoğundan sorumlu olan oldukça önemli bir bileşendir. Zerdeçalın ağırlığının %3’ü kurkuminden oluşur. Bu maddeden en iyi şekilde yararlanabilmek için çok fazla miktarlarda zerdeçal tüketmek gerekmesi ve bunun çoğu birey için mümkün olmaması nedeniyle zerdeçal özlerinden elde edilen kurkumin takviyeleri üretilir. Bu takviyeler doktora danışılarak kullanılabilir. Kurkumin, vücutta emilebilirliği düşük olan bir bileşendir. Karabiberde bolca bulunan piperin, bu bileşenin vücuttaki emilimini %2000’e kadar artırabilir. Dolayısıyla bağışıklığı artıran Zerdeçal takviyelerinin içeriğinde genellikle piperine de yer verilerek vücuttaki kullanılabilirliği maksimuma çıkarılabilir. Ek olarak kurkumin, yağda çözünebilen bir bileşendir. Bu nedenle yemeklerle birlikte tüketilmesi, kurkuminin çözünürlüğünü ve dolayısıyla emilimini artırır.

Zerdeçal nasıl tüketilir?
Sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı kullanımı oldukça yaygınlaşan bağışıklığı artıran Zerdeçal, günümüzde baharatın yanı sıra kapsüller, çaylar, toz ve ekstreler şeklinde de bulunabilir. Bir baharat olarak zerdeçal, yemeklerin içerisine eklenebileceği gibi yoğurtla karıştırılarak da kolaylıkla tüketilebilir. Bunun yanı sıra köri baharatı da bol miktarda zerdeçal içerir. Bu baharatın kullanımı özellikle tavuk yemeklerinde ve sosların içerisinde kullanıldığında lezzet vermenin yanı sıra sağlığı olumlu etkileyen bileşenleri de vücudunuza almanızı sağlar. Bu şekilde tüketmekten hoşlanmayan bireyler bağışıklığı artıran Zerdeçal içeren kapsüller kullanmayı tercih edebilir. Fakat bu kapsüller mutlaka bilinen ve güvenilirliği kanıtlanmış markalardan temin edilmeli, kullanımdan önce mutlaka doktora danışılmalıdır. Zerdeçalın bir diğer tüketim yöntemi ise çayının hazırlanmasıdır. Bir tatlı kaşığı zerdeçal bir cezve içerisinde kaynatılarak çayı hazırlanabilir. Tadının güzelleştirilmesi açısından farklı baharatlar da bu karışıma eklenebilir. Yapılan araştırmalar bağışıklığı artıran Zerdeçalın 10 dakika boyunca kaynatılması ile yararlı bileşenlerinin daha iyi çözündüğünü gösterdiğinden en az 10 dakika kaynatılarak çayın hazırlanmasında fayda vardır.
Zerdeçal hangi hastalıklardan korur?
****



****

Zerdeçal hangi besin ögelerini içerir?
Sağlık üzerine faydaları saymakla bitmeyen zerdeçal, tüm bu olumlu etkilerine karşın çok düşük kalori içeriğine sahiptir. Bu nedenle kilo vermeyi hedefleyen bireylerin kullanımına da oldukça uygundur. Bir çorba kaşığı bağışıklığı artıran Zerdeçal tozu, vücuda yaklaşık olarak 29 kilokalorilik enerji sağlar. Bunun yanı sıra 0.91 gram protein, 0,31 gram yağ, 6.31 gram karbonhidrat, 2.1 gram lif içerir. Mikro besin ögelerinin karşılanmasına da yardımcı olan bağışıklığı artıran Zerdeçalın bir yemek kaşığı kadarlık miktarı tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının %16’sı, potasyum ihtiyacının %5’i, manganez ihtiyacının %26’sı ve C vitamini gereksiniminin %3’ü karşılanır. Dolayısıyla sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı belirlenirken bağışıklığı artıran Zerdeçal tüketiminin de bunun içerisine eklenmesi hem sağlığın korunmasına hem de makro ve mikro besin ögesi gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olacaktır.

indeks: Zerdeçal, Korona Virus, Bağışıklık, Kolon, meme, cilt, prostat, Safran kökü, zerdeçöp, Kurkumin, Alzheimer, psikiyatrik, nörolojik,  nörotrofik, Antioksidan,





Bir yanıt yazın

Paylaş
Paylaş